Yhteys:

yuki_inu @ hotmail.com

Bedlingtonin trimmaus

Bedlingtonin turkki herättää paljon kysymyksiä siitä kuinka se hoidetaan, paljonko aikaa sen hoitaminen vie ja oppiiko trimmauksen tekemään itse. Tässäpä siis ohjeistus turkin hoitoon. 

Turkin hoitoon tarvitset kamman (metallisen, itse suosin mustia antistaattisia), karstan, shampoota, hoitoaineen, kuivaajan (koiran oma kuivaaja olisi paras, mutta myös kylmäpuhalluksella varustettu hiustenkuivaaja käy), trimmerin (+ 2 terää) ja sakset. Korvakarvat (korvakäytävässä kasvavat karvat jos koiralla on sellaisia) nypitään joko tylppäpäisin pinsetein tai sormin (ja puhdistetaan koiran korvat tämän jälkeen) ja tassun pohjan karvoja voi siistiä pienellä trimmerillä tai tylppäpäisillä saksilla. 

 

1. Pesu

Trimmausta edeltää aina pesu ja lisäksi koira saattaa tarvita pesua myös trimmausten välillä.

A) Laimenna shampoo ohjeen mukaan sopivaksi. Useiden shampoiden ohje on 1:20. Käytä laimennoksessa lämmintä vettä sillä lämmin shampoo tuntuu miellyttävämmältä kuin kylmä ja lisäksi se pesee tehokkaammin. Bedlingtonin turkille sopivia shampoita on markkinoilla useita. Meillä on käytetty mm. Espreen valkoisille koirille tarkoitettua shampoota, #1 All systems Super-cleaning and conditionin Shampoota. 

B) Kastele koira aina alhaalta ylöspäin (ylhäältä alaspäin turkki kastuu vain päältä ja voi olla pohjalta vielä kuiva). Pidä suihkun suutinta kiinni koirassa: silloin suihku pitää pienempää ääntä ja kastelee turkin tehokkaammin. Sopiva pesulämpötila on noin käden lämpöinen vesi. Lämpimämpi tuntuu koirasta helposti liian kuumalta.

 

trimmaus_0022.jpg

 

 

C) Kastelun jälkeen hiero shampoota varovasti kaikkialle koiraan. Älä kuitenkaan hinkaa liikaa sillä hinkaus, märkä bedlington ja shampoo yhdessä tekevät bedlingtonista huovutetun... (pese myös varpaiden välit! talvella sinne voi kerääntyä maantiesuolaa ja kesällä hiekkaa, kuraa yms)

 

trimmaus_004.jpg

 

D) Huuhtele. Toisin kuin kastelussa huuhtelu kannattaa tehdä ylhäältä alaspäin ja jälleen suihkunpää koirassa kiinni jotta kaikki shampoo saadaan varmasti pois. 

 

 

trimmaus_007.jpgtrimmaus_006.jpg

 

 

Tarvittaessa toista ja jos käytät huuhdeltavaa hoitoainetta hiero se koiraan, anna vaikuttaa ja huuhtele. 

 

E) Kuivaa koira kevyesti puristellen pyyhkeeseen. Älä hinkaa pyyhkeellä. 

 

trimmaus_008.jpg

 

 

Jos koira on kovin likainen tai siinä on irtolikaa kannattaa käyttää ammetta. Sillä vedessä huljutellen irtolika irtoaa melkein itsestään kun taas suihkun kanssa sitä saa poistaa pitkän tovin. 

 

kylpy.jpg
 
Nyt sinulla on puhdas koira. Seuraavaksi on aika kuivata se: trimmausta osa 2