Yhteys:

yuki_inu @ hotmail.com

Koiran pipo

(päänympärys 28cm ja kaulanympärys 25cm)pipo2.jpg

puikot: 5

lanka: 7 veljestä ja Nalle

tiheys: 14s = 10cm

 

Hiippa:

Luo 40 silmukkaa käyttäen molempia lankoja. Jaa silmukat neljälle puikolle, 10 silmukkaa/puikko. Neulo 5 kerrosta pyöröneuleena. Jätä 10 silmukkaa (eli yksi puikollinen) odottamaan ja neulo lopuilla 3 puikolla tasoneuleena 10 kerrosta. Luo 10 silmukkaa takaisin työhön ja jatka pyöröneuleena. Kun olet kutonut 2 kerrosta, aloita kavennukset. Kavenna joka kerroksella 1s/puikko kunnes jäljellä on yhteensä 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele.

 

Kaulus:

Ota hiipan alussa jätetyt 10 silmukkaa ja poimi työn reunasta yhteensä 30 silmukkaa ja jaa silmukat tasan 4 puikolle eli 10 silmukkaa/puikko. Neulo 12 kerrosta ja päätä.

 

piponen.jpgTupsu:

Leikkaa langoista n. 30cm pitkiä pätkiä 8 kpl. Pujota hiipan päähän niin että langat ovat tasan. Letittele 5cm mittainen letti. Solmi letin pää niin ettei se purkaudu. Katkaise loput langat haluamasi mittaisiksi.

 

Pipo on tehty kaksinkertaisella langalla jotta se olisi tiiviimpi ja lämpimämpi. Voit tehdä pipon myös akryylilangasta, jos villa kutittaa koiraa. Tai paksummalla/ohuemmalla langalla. Jos vaihdat lankaa (tarkista puikkojen koko! kannattaa melkein kutoa yhtä kokoa pienemmillä puikoilla koska silloin neuleesta tulee tiiviimpi) tai koiran pää on eri kokoinen kuin ohjeessa joudut soveltamaan silmukoiden määrää (samoin jos käsialasi on löysää). Tärkeää on alussa luoda silmukoita niin paljon että ne vastaavat koiran päänympärystä. Kolmella puikolla kannattaa kutoa yhtä monta kerrosta kuin silmukoita on alussa yhdellä puikolla. Isommassa pipossa (kuten Yukilla: päänympärys 34cm kaulanympärys 34cm) kavennukset kannattaa tehdä joka toisella tai kolmannella kierroksella. Ja kaulukseen yleensä poimia yhtä paljon silmukoita kuin työssä alun perin oli (paitsi jos koiran kaula on naamaa paksumpi, silloin silmukoita poimitaan kaulan ympärysmittaa vastaava määrä). Kauluksen pituuden voi myös säätää sopivaksi.